Zamieszczone przez vxz
Wasze garaże - mała prośba o podanie wymiarów wewnętrznych
Zwiń
X
-
Wasze garaże - mała prośba o podanie wymiarów wewnętrznych
Panowie mam małą prośbę o rzecz w sumie niezbyt kłopotliwą, ale jednak wymagającą pewnego poświęcenia.
Całe półtorej może góra dwie minuty mierzenia uwzględniając w tym czas szukania miarki...
Chodzi mi mianowicie o to, żebyście podali mi jakie wymiary mają w środku Wasze garaże.
Najbardziej interesuje mnie szerokość garażu oraz komentarz do szerokosci - czy po wprowadzeniu auta jest wystarczająca ilość miejsca do swobodnego wysiadania, czy też jest po prostu ciasno.Długość jest parametrem drugorzędnego znaczenia, aczkolwiek tez przydałoby się ją podać.
-
-
Zamieszczone przez kazik4x4Najbardziej interesuje mnie szerokość garażu oraz komentarz do szerokosci - czy po wprowadzeniu auta jest wystarczająca ilość miejsca do swobodnego wysiadania, czy też jest po prostu ciasno.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Mój blaszak ma 3,5m szerokości i 6m długości.Prawą stronę mam pustą bo jak parkuje to jak najbliżej prawej ściany.Z przodu po lewo mam falbank z imadłem a na lewej ścianie szafa,mały stolik dwa krzesł,półka wisząca i parę innych pierdół.Dodam że jak w tym roku zakładałem letnie kapcie to czyściłem i malowałem zaciski,osłony i piasty tarcz właśnie w garażu,ustawiając auto raz przodem a raz tyłem jak najbliżej prawej ściany i miejsca miałem aż nadto.W garażu też rozbierałem tapicerkę tylnych prawych drzwi i miałem luz.Co do długości to nie mam najmniejszego problemu.Z przodu mam ustawiony w poprzek na prawe koło drzewiany klocek(około 40cm)dla pewności jak by w razie śniegu,wody but się ześlizgną z hamulca lub jak by się żona zapomniała.Wysokości nie podam bo nie pamiętam ale maskę przód otwieram bez problemu,a klapę tył też ale tu już prawie na styk.http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
Pozdrawiam ANIOL
Komentarz
-
-
kazik4x4, Myślę że 3metry,przy czym prawa strona wolna i jak najbliżej niej wjechać,wtedy drzwi otwierasz prawie na całość.http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
Pozdrawiam ANIOL
Komentarz
-
-
Wewnętrzny wymiar mam 3,5x5,5 metra brama wjazdowa umiejscowiona centralnie na środku szer wjazdu 2,4 metra (tutaj dodałbym z 10 cm bo wjazd mam pod katem 90 stopni i byłoby bardziej komfortowo mając te 10 cm więcej.
Ale do rzeczy z prawej strony garażu czyli od strony pasażera zrobiłem regał na całej długości i wysokości ściany z możliwością ustawienia pod nim rowerów , spawarki itp. a na nim wszelkiego innego ustrojstwa jakie w garażu posiadam (a nie mało tego :szeroki_usmiech ). acha regał ma szerokość około 0,5 metra. Dzięki temu lewą stronę mam całkowicie wolną i wsiadam bez problemów (drzwi otwierają się na 2/3 szerokości na całość też by dały radę ale z minimalnym luzem).
Wg mnie te 3-3,2 metra szerokości na luzie wystarczy.
Co do długości mam 5,5 metra i spokojnie kombi się mieści i można na luzie auto obejść dookoła.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kazik4x4Jaką minimalną szerokość garażu na jedno auto uznajecie za komfortową do czynności wsiąść -wysiąść.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bzyq_74Ihmo bym budował garaż z wymiarami wewn. 3-2-3,5m x 7m,
Wtedy jest luźno, a koszt budowy, odnosząc do normalnych gabarytów, kilka % większy.
Obecnie mam szer 2,7m i jest ciasno :|
Jeśli tylko wysiada/wsiada kierowca , dojeżdżając do prawej to dla Octy 3 m szer wystarczy. Ale jak budujesz od zera to daj więcej . Zwłaszcza jeśli np masz połączenie z domem wtedy np w deszcz wjeżdżasz do środka i wszyscy wysiadają w suchym. Pierdoła ale czasami przydałoby mi sie szerzej (mam na wysokości drzwi 3,2)
Teraz chce kupić blaszaka do mojego i mierząc pod niego (większy od octy jest) biorę 3x7. Ten będzie tylko do chowania auta i w 3 metrach spokojnie wysiądę bez przeciskania się i z przodu z 1,5 m na jakieś pierdoły ogrodowe - kosiarka, krzesła itp duperszmity.
Komentarz
-
-
Ja jak kupowałem dość stary domek, to poprzedni właściciel budował go na syrenkę, bo octą muszę wciągać brzuch, aby wysiąść, szerokości mam 2,5 metra, długości 6,5 i jeśli chodzi o długość to ta jest ok, ale z szerokością tragedia. Żałuję, że jak remontowałem dom to nie rozbudowałem garażu, bo jak wjadę do garażu z dzieciakami, to zawsze któreś przywali drzwiami w ścianę. Przez ten garaż, nie mogę rozważać zakupu SII, i tylko nowa octa wchodzi w grę
Komentarz
-
-
Kazik4x4, daj większy garaż. zawsze będziesz w nim gromadził jakieś graty, może później kupisz większy samochód i co???? będziesz się szarpał?If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
-
Obecnie mam do dyspozycji 5,5x3,5 m, można z obu stron otworzyć drzwi, ale na całość tylko z 1 strony. Z przodu mam jeszcze regał na ok. 40cm tak że wjeżdżam, mogę dostać się do silnika i do bagażnika. W budowanym domu zaprojektowany garaż mam 8x6,5m - jak nie będzie na 2 auta to przynajmniej konkretny warsztat z kanałem. Garaż jeśli tylko do parkowania, to 3,5x5 wystarczy, ale jeśli dochodzą graty typu rowery, kosiarka i inny sprzęt ogrodniczy, plus regały, stół itp. to Nawet te 6x8 będzie za mało. U mojego ojca cały dom jest podpiwniczony (ok. 70m2) z czego garaż ma jakieś 30m2 (8x3,7) - wchodzą 2 auta, ale na styk. reszta zagracona właśnie sprzętem ogrodniczym, do tego jeszcze ulami i całym osprzętem, bo ojciec jest pszczelarzem.
Komentarz
-
-
Mam dwa 4,5 x 6 i 3 x 5. Moim zdaniem szerokość 3 m to stanowczo zbyt mało. Idealny wymiar to 4 x 6 m jeżeli mówimy o samym samochodzie ( bez składowania kosiarek drabin itp.)Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
-
ja mam 3,5x5 wystarczy ,ale lepszy byłby 4x6 jeżeli jest możliwość to tylko takiSebastian
Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
Jest Passat B7 Highline by sebastian7905
Była Black ELEGANCE by sebastian7905
Wczasy nad morzem - klik
Komentarz
-
Komentarz